![]() |
Ingrediënten:
1/2 kg rundvlees (hoeft niet zo mager te zijn)
2 lombok (of meer als je het lekker héét -pedis- wilt hebben)
1 grote ui of beter een paar sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 theel. trassi
1 theel. laos
2 eetl. tamarinde/asem
2 blaadjes salam
flink blokje santen
1 kopje olie
2 kopjes water
1 bouillonblokje
rietsuiker (gula djawa)
Bereiding:
Je snijdt de ui of de sjalotjes in stukjes en de lomboks in lange dunne reepjes.
Bak het vlees aan in de olie tot het mooi bruin ziet.
Knoflook fijnknijpen d.m.v. knoflookpers, dit samen met de fijngemaakte trassi (bijna poeder van maken) laos en eventueel een beetje sambal oelek lekker door elkaar roeren.
Je mengt deze massa met de tamarinde en roerbak het even samen, met ui en pepers en de salam blaadjes met het aangezette vlees.
Zout, of bouillonblokje, en gula djawa voeg je toe naar smaak.
Voeg het water toe met de santen, de santen smelt in het kokende water.
En laat het zo’n paar uur (ca. 2.5u.) sudderen op een zeer klein vuurtje.
Niet droog laten koken hoor. Voeg als het te droog wordt, een beetje water toe.