!
!
dadar kebertu

Dadar kebertu

Heerlijke Indische omelet met een vulling van kerriegehakt.

IngrediĆ«nten:  

Voor de omelet heeft u nodig:
3 eieren
100 gram prei
100 gram selderie.

Voor het gehakt:
200 gram gehakt,
1 ui,
2 teentjes knoflook
3 kemiris,
1 theel. ketumbar
1 theel. djinten
1/2 theel.kunjitpoeder
1 theel. trassi,
mespuntje zout
1 theel. rietsuiker
1 1/2 eetl.olie
2 blaadjes salam
2 theel. laospoeder
1 deciliter kokosmelk.

Bereiding:

In de tjobek (vijzel) wrijft u ui, knoflook, ketumbar, djinten, kunjitpoeder, trassi, zout en een klein beetje suiker fijn. (liefst gula djawa of anders bruine rietsuiker)
U fruit dit mengsel in de olie met laospoeder en salam.
Hierdoor mengt u het gehakt. Als alles gaar is, doet u de kokosmelk erbij en u laat het roerend, doorbakken. De eieren klopt u los met, zeer fijn gesneden prei, selderie en zout.

U bakt hiervan een omelet en vult deze met het kerriegehakt. Rol daarna de omeletten op tot brede rolletjes.