![]() |
Ingrediƫnten:
6 met zout en peper geklutste eieren
2 sjalotjes of 1 grote ui, 1 klein preitje en klein beetje selderij
1 fijngesneden rode of groene lombok
olie
1 fijngesneden teentje knoflook
Bereiding:
Breek de eieren in een schaal en klop ze los. Pel de sjalotten en snipper ze fijn.
Was de lombok, snijd hem in smalle ringetjes. Doe de sjalot, de lombok, zout naar smaak,
de prei en de selderij bij de losgeklopte eieren. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en
giet de helft van de eimassa erin. Laat het ei op een halfhoog afgestelde warmtebron stollen,
schuif in het begin het al gestolde ei met een vork iets opzij, zodat alle ei kan stollen.
Laat de onderkant van de omelet lichtbruin bakken. Laat de omelet uit de pan glijden en rol hem op. Snijd hem in schuine repen. Bak op dezelfde manier nog een omelet.
Serveer de omelet bij witte rijst of bij nasi.