![]() |
Heerlijke Indische eierkoekjes met krab
|
Heerlijke eierkoekjes compleet met een zoetzure gember saus. Eigenlijk van origine een chinees gerecht doch in Indonesië wordt deze lekkernij best veel gegeten.
Ingrediënten: (4/6 personen)
8 eieren
2 eetl.koffiemelk
1 grote prei of 2 kleine preitjes in kleine ringen snijden
3 teentjes knoflook, uitgeperst
zout en peper
olie/boter
350 gram krabsticks deze helemaal uitelkaar halen
1 blik uitgelekte doperwten
1 klein blikje champignons (of 1 bakje verse)
1 klein bosje selderij
200 gr. witte kool (zeer kleine sliertjes gesneden)
2 kipfilet zéér klein snijden nadat deze kip eerst eventjes is gekookt.
1 handje vol hamblokjes. Deze ook zéér klein maken.
Bereiding:
Mix de eieren met de ingredienten in een schaal en voeg zout en peper naar smaak erbij
(peper mag best wel een beetje veel) tevens de koffiemelk erbij om de omelet lekker luchtig te krijgen.
Gebruik een grote koekenpan. Probeer 3/4 hoopjes in de pan te krijgen.
Bak deze mix in olie/boter op een klein vuurtje.
Keer de omeletjes pas als de bovenkant praktisch gaar is. Gebruik een deksel.
Zoet zure gember saus: zie sauzen