!
!
pindang ikan

Pindang ikan

Een beetje zuur smakend visgerecht maar....wel erg lekker.

Ingrediënten:

6 middelgrote makrelen
1 theel. koenjit
2 schijfjes laos
2 uien
2 teentjes knoflook
1 theel. trassie
2 rode lombokjes
1 spriet sereh of wat poeder
asemwater en zout naar smaak

Bereiding:

De vis schoonmaken (het zachte buikvlees eventueel verwijderen), aan moten snijden en 1 ½ uur in asemwater marineren. Nadien het asemwater weg doen.
De kruiden fijn wrijven of snijden, behalve de sereh en in wat olie fruiten.
Voeg hier een ½ liter water en schoon asemwater bij. Kook de kruiden samen met de moten vis tot de vis gaar is maar let op de, vis niet te lang laten koken. Eventueel kan de laatste minuut nog een paar stukjes tomaat erbij gevoegd worden, wat het nog lekkerder maakt.