!
!
Heerlijke pepesan met nasi koening en boontjes

Pepesan

Het bekendste Indische visgerecht

Ingredienten:

500 gr. verse makreel
3 lombok
klein stukje trassie
1 ui
3 teentjes knoflook
6 kemiri
5 bld. djeruk perut
kopje dikke santen
zout
stukje gula djawa
citroen
bananenblad of aluminiumfolie
olie

Bereiding:

Makreel schoongemaaktMaak de makreel schoon, maar laat de staart eraan zitten. Wrijf de vis in met wat zout en citroen. Wrijf de ui, knoflook, trassie, gula djawa, lomboks en de kemiries fijn in de tjobek/vijzel en fruit het goed in de olie. 

Doe er de djeruk perut blaadjes en de santen bij. Besmeer de vis rondom en binnenin met de kruidenmassa en laat dit een tijdje intrekken. Leg het bananenblad even in de lauwe oven. Wikkel de vis in het bananenblad en zet het vast met een paar cocktailprikkers.  

Bak de vis in het midden van de oven in ca. 1 uur op 150gr. gaar en af en toe omdraaien. I.p.v. bananen/pisang blad, kan je ook aluminiumfolie gebruiken.