!
!
ikan belado

Ikan belado

Ingrediënten:

500 gram kabeljauwfilet
een beetje tarwebloem
5 dl slaolie om te frituren
1/2 a 3/4 dl slaolie
2 middel grote uien
3 teentjes knoflook
2 rode lomboks
4 eetl. azijn
1/2 a 3/4 dl water

Boemboes:

1 eetl. sambal oelek
2 theel. rietsuiker
zout naar smaak

Bereiding:

Snijd de vis in 4 moten, strooi er een beetje zout op en haal ze door de tarwebloem. Laat in een wadjan of frituurpan slaolie goed heet worden en frituur de moten vis hierin goudbruin. Laat ze uitlekken.

Snijd de uien en knoflook fijn en fruit deze in slaolie glazig. Snijd de lomboks schuin (als snijbonen) en fruit ze mee. Blus het geheel met azijn en water en voeg daarna de sambal oelek en de suiker toe. Leg de gebakken vis erin en laat alles nog ongeveer 5 a 10 minuten sudderen. Selamat makan....