!
!
Vis gebakken in bananenblad

Ikan panggang

Ingredienten:

2 teentjes knoflook, fijngesneden
2 rode pepers, fijngesneden
2 theel. gula djawa
1/2 theel. trassi
2 theel. citroensap
2 tl fijngesneden sereh, de zachte kern van de stengel
4-5 eetl. ketjap asin
500 gr. kabeljauwfilet in 8 stukken
8 stukken bananenblad
1 citroen in 8 plakjes 2 lente-uitjes, in ringen

Bereiding:

Ikan panggang in pisangbladMaak de knoflook, rode peper, gula djawa, trassi, citroensap, gemberwortel en sereh fijn in de vijzel/tjobek. Roer de ketjap erdoor. Leg de vis in een kom en schenk de saus erover.
Laat de vis ca. 30 min. marineren en draai hem af en toe om.
Zet de grill op de hoogste stand. Verdeel de vis over de stukken bananenblad en schep de saus erop. Leg op elk stuk vis een plakje citroen, vouw het bananenblad dicht en steek het vast met een prikker.

Leg de pakketjes onder de hete grill of op de barbecue en rooster ze 10-14 min.
Draai de pakketjes halverwege om. Bestrooi het gerecht met lente ui en serveer er gekookte witte rijst bij.