!
!
perkedel ikan

Perkedel Ikan

Heerlijke "originele" Indische viskoekjes welke zo zijn gemaakt. Lekker voor bij de borrel of bij de rijst.

Ingrediënten:

4 gesneden lente uitjes
2 teentjes knoflook
2 theel. gehakte gember
500 gr. visfilet zonder graat
1 eetl. sojasaus
1 theel bruine rietsuiker
1 ei
peper en zout naar smaak (beetje meer peper is erg lekker)
40 gr. maizena/bloem
plantaardige olie

Tip: Om het wat steviger te maken kan je gebruik maken van een beetje aardappelpuree (ca.3 grote aardappelen).

Bereiding:

viskoekjes gemaakt. Nu nog bakken in de olie.Pureer de lente uitjes, knoflook, gember, vis, sojasaus, bruine suiker en ei in een keukenmachine tot een gladde samenhangende massa.
Vorm met natte handen kleine koekjes van dit tamelijk vochtige mengsel en doop daarna de koekjes in de maizena/bloem.
Verhit de olie in een koekenpan of wadjan. Bak de viskoekjes 1-2 minuten per kant tot ze goudbruin zijn.
Serveer de koekjes met een dipsaus.
Die dipsaus kunt u maken van een eetlepel ketjap manis en een eetlepel ketjap asin en een halve theelepel sambal oelek.