!
!
ayam piendang sarani

Ayam piendang sarani

Een echt Javaans kipgerecht.

Ingredienten:

1 kg kip
6 eetlepels olie
1/4 liter water
1 gesnipperde ui
1 teentje knoflook
1 theelepel sambal oelek (of drie rawitjes)
1 theelepel laos
1 theelepel koenjit
stukje asem
zout
citroensap
1 sereh stengel

Bereiding:

Snijd de kip in stukken en daarna inwrijven met een papje van twee eetlepels water met het stukje asem en zout.  Ongeveer 1 uur in laten intrekken.
Uien, knoflook, laos en koenjit tot een brij wrijven en opbakken in de olie tot de uien geel zijn en dan de stukken kip toevoegen. Bak dit alles samen tot de kip bruin is.
Water en de gekneusde sereh toevoegen. De kip nu laten stoven tot deze gaar is. Afmaken met citroensap.