!
!
Ayam semur maken...... van pootjes en vleugeltjes

Ayam semur (smoor)

Heerlijke Javaanse "flink gekruide" gestoofde kip

Ingredienten:

1 kip of 4 bouten maar wat ook lekker is; handje vol vleugeltjes en kleine boutjes
2 eetl. asem
3 eetl. olie
3 rode lomboks
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 cm laos (of een volle theelepel)
1 theel. nootmuskaat
zout naar smaak
1 grote eetl. ketjap manis (zoet)
1 limoen (sap)
150 ml water

 

Bereiding:

Smeer de bouten of de kip in met de asem. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin het vlees bruin en knapperig.

Wrijf of maal de sjalotten, de knoflook, de lomboks (met pitjes), de laos, nootmuskaat en zout naar smaak fijn tot een pasta. Voeg de pasta bij de kip met de ketjap, de limoensap en het water.

Stoof de kip op een klein vuurtje in ongeveer 30 minuten gaar.

Zeker weten..... dat wordt smullen.
Lekker met nasi putih en sambal goreng boontjes