![]() |
Super gerecht uit Sumatra. Pikante groenten met rundvlees
Ingrediënten voor de boemboe
2 uien, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
6 rode lomboks, fijngesneden, zaadjes verwijderd als je het wat milder wilt hebben
2 cm laoswortel, geraspt
1 eetl. kemiripasta
½ tl koriander
snufje komijn (djinten)
blokje trassi van 1 x 1 cm eventueel wat zonnebloemolie
verder....
2 eetl. zonnebloemolie
250 gr biefstuk, in reepjes
2 ½ dl vleesbouillon (van tablet)
2 blaadjes salam
1 schijfje laoswortel van ½ cm
4 dl kokosmelk (blik) (of 1/4 blok santen)
125 gr. sperziebonen, in stukken
1 aubergine, in plakken
125 gr. Chinese kool in stukken
1 klein blik bamboo shoots (230 g), in repen
1 sjalot, in dunne ringen
zout
suiker
citroensap
5 kleine rawits of 3 grote rode lomboks
Bereiding:
Alle ingrediënten voor de kruidenmengsel in een tjobek (vijzel) fijnwrijven of in een keukenmachine tot pasta pureren, eventueel wat olie toevoegen. In de wadjan 1 el olie verhitten en kruidenmengsel ± 5 min. al omscheppend bakken.
Reepjes vlees, bouillon, salam en laos toevoegen en aanvullen met zoveel water tot het vlees net onder staat. Mengsel aan de kook brengen en + 15 min. zachtjes laten koken.
Sperziebonen toevoegen en ± 5 min. meekoken. Aubergine, kool en "bamboe shoots" erdoor roeren en gerecht nog 5-10 min zachtjes laten koken. Intussen in 1 eetl. olie sjalotje in ± 10 min. goudbruin bakken.
Gerecht voor het serveren op smaak brengen met zout, suiker en citroensap.
Bestrooien met sjalotringen en rode pepers. Serveren met witte rijst.