![]() |
Een origineel gerecht van het Indonesische eiland Sumatra, waarin flink met lomboks en rawits wordt gestrooid. Stukjes gebraden mals rundvlees, in een pittige saus van rawits, lomboks, sambal en kokos. De toegevoegde tamarinde (asem) zwakt de gepeperde smaak enigszins af. Geen wonder dat Rendang Padang nog altijd een van de meest gewilde gerechten op Sumatra is!
Ingrediënten:
1 kg. mager rundvlees
1 theel. djinten
1 serehstengel
5 kruidnagels
5 eetl. olie
3 sjalotjes
1 flinke blok santen wat ongeveer 2 liter dikke kokossaus moet worden
3 teentjes knoflook
4 daun djeruk purut blaadjes
3 rawits en 2 grote lomboks
1 kaneelstokje
1 schijfje djahé (gember) van 3 cm.
2 theel. asem
1 schijfje koenjit van 2 cm. (of 1 theelepeltje)
zout naar smaak
1 schijfje laos van 3 cm.
2 theel. ketumbar
Bereiding: