![]() |
Heerlijk gebakken rundvlees met saus van specerijen en kruiden.
Palaro is een Moluks vleesgerecht. De Molukse keuken kan niet echt heet of pedis genoemd worden. De Spaanse peper (lombok), rawit etc.) wordt wel regelmatig in gerechten verwerkt, en ook sambals van rode pepers ontbreken niet, maar ze worden met mate gebruikt. Waarschijnlijk is dat toe te schrijven aan de Javaanse invloed die de Molukse keuken in het verleden heeft meegekregen. De Javanen bezochten de eilanden al eeuwen geleden om er specerijen te halen.
Ingredienten:
1 Kg. rundvlees
1 1/2 Ltr. water
Zout
4 eetl. maizena
Plantaardige olie
Boemboe (kruidenmengsel):
1/2 theel. nootmuskaat
1 stukje djahe (gember) ca. 5 cm.
1 stukje kencur van ca. 5 cm.
5 rode lomboks
1 theel. ketoembar
1/2 theel. djinten
4 kruidnagels
Bereiding: