!
!
grote garnalen in roomsaus

Udang besar pangang

Heerlijke gebakken grote garnalen in een roomsaus

Ingrediënten:

 

ca 10 grote garnalen zonder kop
1 grote witte ui

2 teentjes knoflook

1 rode lombok
2 theelepels honing

halve theel. serehpoeder
mespuntje witte peper
halve theel.
ketumbar
halve theel. kunyit/koenjit poeder
4
kemirienoten
50 gr. geraspte santen/kokos
1 theel.
bouillonpoeder
2 eetl.koksroom

sap van 1,5 citroen
2 eetlepel olie

Bereiding:

 

Snijd de ui, de  lombok en de knoflook fijn. Rooster de kemirienoten en wrijf ze goed fijn.

Maak de garnalen goed schoon. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui glazig. Voeg de helft van de knoflook, kemirie, bouillonpoeder, lombok, sereh, ketumbar, de kunyit, honing, citroensap en de santen toe. Schenk ong. 2,5 dl. water in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat het alles ca. 8 min. koken.

Na die 8 minuten neem je de pan van het vuur en roer de koksroom door de saus. Eventjes goed roeren en laat het geheel vooral niet koken..

Steek nu de garnalen aan de satéstokjes en dompel ze even in wat hete olie. Rooster de garnalen gaar onder de voorverwarmde oven/grill. Bestrooi ze met wat peper, de rest van het uitgeperste knoflook en besprenkel ze met een beetje citroensap.

 

Schenk de saus op de borden en leg er de garnalen bovenop. (zonder stokjes)