!
!
vlammetjes

Pangsit pedis speciaal (vlammetjes)

Een vlammetje is een gefrituurde snack. Het is een extra pikant hapje (pangsit pedis). Een vlammetje ziet er uit als een mini-loempia. Het bestaat uit een krokant korstje aan de buitenkant en een zeer pikante gehaktvulling. Een vlammetje dankt zijn naam aan het feit dat de snack vrij pikant is en figuurlijk je mond in vuur en vlam zet.

In de jaren tachtig zijn vlammetjes voor het eerst op de markt gebracht door Snackproductie Trial B.V.

Maar wij gaan een vlammetje speciaal maken. Het lijkt op het bekende vlammetje maar dan net ietsjes anders. 

Ingrediƫnten:

1 pak pangsitvellen (verkrijgbaar bij de toko).Hebben ze geen pangsitvellen, neem dan loempiavellen en snijd elk vel in vier gelijke stukken.

400 gram rundergehakt
1 teentjes knoflook (fijngesnipperd)
3 lombok (fijngesneden)
1 eetl. sambal oelek
1 theel. vleeskruiden
1 theel. ketumbar poeder
peper naar smaak
1 eetl bloem
1 ei klutsen (dient als plakmiddel)
1 ei om roerbakken
3 grote eetlepels gekookte rijst
zonnebloemolie

Bereiding:

De gehaktvulling een beetje af laten koelen en de drie eetlepels gekookte rijst erbij doen samen met de in reepjes en klein gemaakte omeletDe gehakt rulbakken en de ui,knoflook en de gesnipperde lombok hier aan toevoegen samen met de vleeskruiden, ketumbar, bloem en de peper. Dan de sambal oelek erdoor roeren. Omelet bakken en af laten koelen.  De gehaktvulling een beetje af laten koelen en de drie eetlepels gekookte rijst erbij doen samen met de in reepjes en klein gemaakte omelet. Goed door elkaar roeren. 

De loempiavellen ontdooien. Snijd elk vel in vieren en doe 1 theelepel gehakt op een punt van het velletje. Vouw de punt over de gehakt heen en dan vouw je de zijkanten naar binnen. Rol het nu op en plak het vast met losgeklopt ei. 2 minuten frituren of 15 minuten in de oven doen op 200 graden. Men kan ze ook rauw in de diepvries doen. Leg wel over ieder laagje vlammetjes een folie of bakpapiertje zodat ze niet gaan plakken als ze opelkaar liggen. Voor het bereiden van deze snacks hoeft het niet eerst te worden ontdooid.

Succes en selamat makan...

 

Opmerking: Wil je nu gewoon de vlammetjes maken zoals het hoort, dan laat je de rijst en de omelet achterwege.