!
!
Lekkere stukjes Indisch spek uit de oven.

Indisch stukje spek

Wat is nu lekkerder als je eigen vlees bereiden voor op de boterham? Zoals jullie wellicht weten, experimenteer ik nog wel eens met de recepten en ik moet zeggen, het gaat me best goed af. Meestal gebruik ik wel een basis en daarvan ga ik dan afwijken en ontstaat er iets nieuws. Zo ook dit recept. Als ik jullie was, zou ik het zeker proberen want moeilijk is het niet maar ooooo.... zo lekker.

Ingrediënten:

1/2 kg buikspek aan een stuk. (zonder zwoerd) Je kan ook zuurkoolspek gebruiken doch dat is wel al behoorlijk zoutig van smaak.
2 sjalootjes
2 teentjes knoflook
3 eetl. ketjap manis
1 theel. djahe poeder (gember)
1/2 theel. ketoembar
3 theel. sambal oelek
2 theel. citroen/limoen sap
2 theel. asemsiroop
2 theel. bruine rietsuiker
2 thee. plantaardige olie
zout en peper naar smaak (geen zout gebruiken als je zuurkoolspek gebruikt )

Bereiding:

Sjalotjes en knoflook zeer fijn maken. Maak van alle overige ingrediënten een mooie marinade en voeg de sjalotjes en de knoflook bij deze heerlijke frisse, marinade.

De spek er goed doorheen halen en afgedekt in de ijskast plaatsen. Hoe langer hoe beter maar ik zou het zeker een halve dag in de marinade laten staan.

In de oven grillen bij ca. 200c. Om het kwartier eventjes draaien en insmeren met de marinade.
Na ongeveer drie kwartier zal de spek klaar zijn. Het mag rustig donker van kleur zijn.

De spek uit de oven halen en op een schoteltje plaatsen. Dek de spek in zijn geheel af met aluminiumfolie en laat het nog eventjes een half uurtje nagaren in z'n eigen sap. Zo trekt de smaak goed in het vlees. Snijd hele dunne plakjes........