!
!

Dendeng ragi

Gekruid en pittig rundvlees met kokos

Ingrediënten:

 

½ kg. rundvlees

3 sjalotten

2 teentjes knoflook

2 rode lombok

200 gr. gerapste kokos

6 eetl. plantaardige olie

250 ml. water

1 stengel sereh

2 salam bladeren

 

Boemboe (bumbu):

 

1 eetl. asem

1 eetl. ketumbar

1 eetl. djinten

1 theel.zout

1 theel. peper

 

Bereiding:

 

Verwarm  in een pan het water en kook hierin het vlees voor in ongeveer 30 minuten. Snijd het vlees daarna in mooie kleine stukjes. De boemboe  tot een pasta fijn wrijven  en verdeel dit in 2 gelijke porties. Snijd de sjalotten, knoflook en de lombok fijn. Wrijf het vlees in met 1 portie van de boemboe. Meng de andere portie boemboe met de sjalotten, knoflook, en de lombok.

 

Verhit in een wadjan de olie en bak hierin het vlees in 20 minuten. Sla het citroengras plat en doe de stengel met de salamblaadtjes bij het sudderend vlees. Blijf wel geregeld roeren roeren en laat het zeker niet aanbranden. Voeg dan de overige ingrediënten (de 2e portie boemboe met de sjalotten etc.) toe en bak dit op een niet al te groot vuurtje totdat het vlees gaar is. Doe wat water erbij en laat het vlees verder smoren totdat het mals is en weinig saus over is.

 

Als het zover is, de geraspte kokos erbij doen. Meng goed met het vlees en zorg ervoor dat de geraspte kokos goed doordrenkt is met de saus. Blijf omscheppen totdat het gerecht vrijwel droog is geworden. Nogmaals: op dat het gerecht niet aanbrandt.