Bakso balletjes |
Bawang goreng (gebakken uitjes) |
Bebaris Tiga |
Brambang Isi - gevulde uien |
Frikadel goreng |
Gado gado |
Gefrituurde uienringen op oosterse wijze |
Gevulde lombok met garnalen |
Indische (Indonesische) macaroni |
Kembang Kol Goreng |
Kentang goreng (frietjes) |
Kripik pisang |
Krupuk (kroepoek) |
Lalab (groentegerecht) |
Lombok Keju |
Lotek (Javaanse groenteschotel) |
Oseng-oseng jamur |
Pangsit |
Pisang goreng |
Perkedel daging kentang |
Siomay |
Tahu tumis kecap |
Udang sapudi |
![]() |
![]() |
Ingrediƫnten:
2 bakbananen
250 gr. suiker
1 eetl. kaneel
100 ml water
olie
Bereiding:
Snijd de gepelde bananen in mooie dunne plakjes. Verhit in een wadjan de olie en frituur hierin de plakjes banaan goudbruin. Schep ze uit de wadjan en laat deze uitlekken op een stukje keukenpapier..
Los in een klein pannetje de suiker op in het water en roer de kaneel door de siroop. Meng nu de banaan door de siroop en laat deze afkoelen voor het serveren.