![]() |
Ingrediƫnten:
5 kippeneieren
60 gr gerapste kokos
4 eetl. water
3 eetl. olie
1/2 theel. gula jawa
2 sjalotten
1 rode lombok
kleine takjes selderij
zout en peper naar smaak
1 komkommer
4 tomaten
Bereiding:
Meng de kokos met het water en laat dit 5 minuten rusten. Snijd de lombok en de sjalotjes fijn. Snijd de komkommer en de tomaten in mooie en dunne plakjes.
Meng de lombok, de fijngesneden selderij en de sjalotten door de kokos. Klop de eieren los met het zout en peper, de suiker en het kokosmengsel en laat dit 10 minuten rusten. Daarna het eiermengesel nog eventjes een keer opkloppen.
Verhit de olie in een koekenpan of wadjan en bak van de helft van het mengsel langzaam een omelet. De omelet is klaar wanneer de bovenkant gestold is. Even laten rusten en doe de omelet in een schaal en sla de omelet dubbel.
Herhaal dit met de ander helft van het mengsel. Garneer de omelet met de schijfjes tomaat en komkommer.
Lekker als bijgerecht bij uw rijsttafel of.... gewoon op de boterham.