!
!
gehakt

Rempah banka

Gefrituurde driehoekjes van gekruid varkensgehakt.

Ingrediënten:

250 gr. varkensgehakt
50 gr. geraspte kokos (klein zakje)
1/2 theel.laos
2 theel. ketumbar
1 theel. djinten
1 grote ui
2 teentjes knoflook
1 theel. citroensap
plantaardige olie

Bereiding:

Ui en knoflook zeer fijn snijden. Vermeng het gehakt goed met alle kruiden samen met de fijngesneden ui, de knoflook, citroensap en de geraspte kokos. Laat het een half uurtje rusten in de koelkast.

Probeer van het gehakt, mooie en kleine driehoekjes van te maken en laat de driehoekjes wederom ca 30 a 45 min. in de koelkast rusten, zodat ze wat steviger kunnen worden. Zeker doen.... daar ze anders te zacht zijn en snel uit elkaar vallen in de olie.

Bak de driehoekjes, in de olie aan beide kanten knapperig bruin maar.... doe er niet teveel tegelijk in daar de olie dan te snel af koelt. 3 a 4 stuks gaat goed.

Serveer bij witte rijst of nasi goreng als bijgerecht. Ook lekker als borrelhapje met een beetje sambal badjak.