Bakso balletjes |
Bawang goreng (gebakken uitjes) |
Bebaris Tiga |
Brambang Isi - gevulde uien |
Frikadel goreng |
Gado gado |
Gefrituurde uienringen op oosterse wijze |
Gevulde lombok met garnalen |
Indische (Indonesische) macaroni |
Kembang Kol Goreng |
Kentang goreng (frietjes) |
Kripik pisang |
Krupuk (kroepoek) |
Lalab (groentegerecht) |
Lombok Keju |
Lotek (Javaanse groenteschotel) |
Oseng-oseng jamur |
Pangsit |
Pisang goreng |
Perkedel daging kentang |
Siomay |
Tahu tumis kecap |
Udang sapudi |
![]() |
![]() |
Ingrediƫnten:
500 gr rundergehakt
1 ei
peper en zout naar smaak
1 theel. nootmuskaat
4 teentjes knoflook
plantaardige olie
satestokjes
Bereiding:
Pers de knoflook uit en meng dit met een geklust ei, de nootmuskaat, zout en peper goed door het gehakt. Maak van het mengsel kleine balletjes en rijg deze aan de stokjes. Verhit in een wadjan voldoende olie en frituur de balletjes mooi gaar. Serveer deze lekkere balletjes met pittige ketjap saus.