!
!
carang mas

Carang mas

Gefrituurde zoete aardappelreepjes. Lekker voor bij een drankje maar ook te gebruiken als bijgerecht of als snackje.

Ingrediƫnten:

1/2 Kg. zoete aardappel (te koop bij bijna iedere supermarkt) 
3 flinke el. geraspte gula djawa (palmsuiker)
olie

 

Bereiding:

De aardappelen schillen en snijd deze dan in hele, super, dunne reepjes of gebruik een rasp. Verhit in een wadjan (of flinke koekenpan) de olie en frituur de reepjes goudbruin.

Laat ze daarna uitlekken en giet de olie uit de wadjan. Doe de reepjes weer terug in de wadjan (staat nu op een klein vuurtje) en voeg de palmsuiker toe en bak dit, totdat de suiker gesmolten is. De suiker goed mengen met de aardappelreepjes.

Neem elke keer 1 eetl van deze stroperige massa uit de de wadjan en druk dit vervolgens op vetvrij papier plat... tot er een mooi rond koekje ontstaat.

Lekker smullen maar.