Een paar vraagjes... |
Geschiedenis Indische rijsttafel |
De keuken van Padang |
Een rijsttafel kan bestaan uit... |
Rijst eet je met een... |
Werken met rode pepers (lombok) |
Waarom eet men in Indonesië hoofdzakelijk met de rechterhand? |
Tempeh helpt diarree voorkomen... |
Een typisch Indisch slaapmiddeltje |
Wat is een cobek? |
Wok of wadjan ? |
Wat is nu eigenlijk spekkoek |
Handige tip met kokos |
Kokosmelk (klappermelk) |
Kopi Luwak (koffie) |
Softijs in Indonesië |
Wat is Guna Guna ? |
Chimahi... het klinkt zo bekend |
"Indo" zijn |
Pencak Silat |
Paatje Phefferkorn |
Terughoudend met alcohol in Indonesië |
![]() |
![]() |
Dat blijkt uit onderzoek van Petra Roubos, levensmiddelenmicrobiologie en -chemie van Wageningen University.
Volgens Roubos is tempeh feitelijk een dikke koek aan elkaar geschimmelde, gefermenteerde sojabonen. De schimmel breekt grote moleculen, zoals eiwitten en suikers, af.
Uit het onderzoek bleek tempeh geen effect op de darmcellen te hebben, maar wel op de binding van ziekteverwekkende bacteriën aan de darmwandcellen. De binding van deze bacteriën is een voorloper van een infectie.