!
!
telor masak Bali
Heerlijke gekruide eieren

Telor masak Bali

Balinese eieren; In Bali zijn er verschillende, streekgebonden recepten, gebruik van kruiden en kook methodes: bv. de streek rond Ubud is vooral gekend voor zijn eend, Gianyar voor zijn varkensbereidingen en rond Kuta is vis de belangrijkste troef.

Ingrediƫnten:

4 hardgekookte eieren
1 teentje knoflook, kleingesneden
1 eetl. ketjap manis
1 blaadje salam
1 eetlepel azijn
1 kopje water
2 grote en zeer fijngesneden uien
sambal oelek
stukje trassi (echt maar een heel klein beetje)
zout

Bereiding:

Pel de eieren en bak ze even wat aan in de olie. Laat de eieren daarna uitlekken. Fruit in dezelfde olie de uien, de knoflook de sambal en de trassi. Voeg vervolgens de azijn, het water, de ketjap, de salem en wat zout toe. Zet het vuur laag en doe de eieren erbij. Laat alles doorsudderen totdat het vocht nagenoeg verdampt is.

Tip:
De eieren kunnen ook gehalveerd worden voordat ze gebakken worden.