!
!
ikan djahé

Ikan djahé

Lekkere stukjes gebakken vis in een kruidige gembersaus.

Ingrediënten:

1 kg. kabeljauwfilets of koolvisfilets
2 eetl. ketjap manis
2 teentjes knoflook
2 eetl. gula djawa
3 uien
2 grote rode lomboks
2 eetl. citroensap,
1 theel. laospoeder
1 theel. geraspte citroenschil,
1 stukje djahé of een flinke theelepel poeder
1/2 eetl. zeezout.
 

Bereiding:

Pel de ui en de knoflook en hak ze fijn. Snijd de vis in stukken.
Fruit in wat olie de uien, knoflook en djahé goudbruin. Roer er dan de lomboks (in ringetjes gesneden) en de citroenschil er door heen. Tevens de laos, citroensap, gula djawa, ketjap en het zout erdoor roeren.

Bak de blokjes vis in hete olie en laat ze eventjes uitlekken op een stukje keukenrol. Leg de mooie stukjes gebakken vis op een platte schaal en giet dan het kruiden mengsel over de stukjes vis.