!
!
Babi pee

Babi pee

Pittig varkensvlees gerecht met een lichte gembersmaak.

Ingrediënten:

1/2 kg varkensvlees (schouderkarbonade, spek of hamlappen)
2 limoentjes (sap)
3 sjalotten
zout naar smaak
2 teentjes knoklook
4 rode rawits
4 cm gember (djahe) of 1 volle theelepel
nootmuskaat naar smaak
olie 

 

Bereiding:

Snijd het vlees in mooie smalle reepjes.

Wrijf of maal de sjalotten, de knoflook, de rawits, de gember, de nootmuskaat en het zout fijn tot een pasta (boemboe). Meng daardoor het limoensap en marineer hiermee het vlees voor tenminste 1 1/2 uur.

Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin het vlees gaar.

Eenvoudig maar een super heerlijk gerecht. Lekker met gewone witte rijst en sambal goreng boontjes erbij...