!
!
Tahu tumis kecap
Blokjes tahu in heerlijke maar pittige ketjapsaus. Nu nog eventjes lekker laten pruttelen.

Tahu tumis kecap

Blokjes gebakken tahu in zoete ketjapsaus

Ingrediƫnten:

3 blokken tahu/tofu
3 grote lomboks (het liefste groene)
5 rode rawits (hele kleine pepertjes
7 sjalotten
2 witte uien
5 cm laos, gekneusd
1 serehstengel
2 flinke eetl. ketjap manis
zout naar smaak
ca. 100 ml water
olie

Bereiding:

Snijd de tahu in blokjes. Verhit in een wadjan de olie en bak hierin de tahu mooi goudbruin en schep deze uit de olie. Giet de olie af maar laat een beetje olie achter in de wadjan. Snijd de sjalotten en de uien fijn en de laos in stukjes. Halveer de rawits en snijd de lomboks in mooie ringetjes. Verhit de olie en voeg de sjalotten, de uien, de sereh, rawits en de laos toe en bak dit voor 3 minuten. Voeg dan de ketjap, het water, de ringetjes lombok en de tahu toe en laat dit zachtjes sudderen totdat het vocht bijna verdampt is.

Lekker met witte rijst. Selamat makan.....