!
!
sponscake

Sponscake

Heel veel vragen gehad over het recept van "sponscake" en Rotti koekoes. (deze heb ik dus al geplaatst). Sponscake is oud-Indisch. Roti kukus (Rotti koekoes) is eigenlijk Indonesisch.

Ieder Indisch gezin heeft wel zo z'n eigen recept en maakt het op haar/zijn manier. Hieronder een recept, hoe ik het al vaker heb gemaakt. Ik kan jullie verzekeren, het is yami yami.....

Ingrediƫnten:

5-6 eieren (afhankelijk van grootte)
6 eierdooiers (Echt.... alleen maar de dooiers)
125 gr suiker
125 gr bloem
snufje zout
1 theel. geraspte citroenschil (super fijn)
1 theel. pandanvloeistof (groene vloeistof en is te koop bij de toko)
poedersuiker
125 gram gesmolten boter en bloem voor de bakvorm

Bereiding:

De oven moet je wel al voorverwarmd hebben. Ik doe het voorverwarmen op 180 gr. En als ik de cake erin doe, zet ik het op 200 gr.

Klop in een kom de eieren en de eidooiers los met de suiker. Plaats de kom in een steelpan met heet water. De bodem van de kom mag het water niet raken. Zet het geheel op een lage warmtebron; zorg ervoor dat het water niet kookt.

Klop het eimengsel met een garde tot het warm is. Als een druppel langzaam van de garde glijdt, dan is het op de juiste temperatuur.
Klop het vervolgens met een mixer, zodat het beslag in volume toeneemt. Spatel er dan voorzichtig de bloem, boter, zout, geraspte citroen en de pandanvloeistof er door.

Beboter een springvorm en bedek de bodem met bakpapier. Schep het beslag erin en laat dit een half uurtje bakken. Haal de springvorm uit de oven en maak de springvorm los. Laat de cake buiten de oven afkoelen. Bestrooi het met poedersuiker (maar dat hoeft niet hoor).

En smullen maar. Veel succes met het maken.