!
!
Indische saucijnhapjes
Lekker met een beetje sambal badjak

Indische saucijzenhapjes

Natuurlijk niet echt Indisch, maar het zijn lekkere bladerdeeghapjes met een heerlijk "Indisch" smaakje.

Ingrediënten:
 
1/2 kg rundergehakt
1 pakje bladerdeeg ( het beste is van de fa. Koopmans. Is nml niet zo vettig)
1 takje bladselderij
1 eetl. bloem
1 eetl. ketjap manis
2 theel. sambal badjak
2 theel. djahé (gemberpoeder)
1 theel. gula djawa of bruine rietsuiker
1/2 theel. peper uit een molentje
1 theel. knoflookpoeder maar ook het liefste uit een molentje
mespuntje zout
1/2 theel.nootmuskaat
2 eieren
 
Bereidingswijze:
 
1 ei loskloppen om mee te plakken.
Gehakt mengen met fijngeknipte selderij, ketjap, sambal, bloem, peper, zout, nootmuskaat, djahé en 1 ei.
Bakken in de ovenMaak van het gehakt worstjes die even lang zijn als de deegplakken. Kwast de randen van de deegplakken in met geklopt ei en leg op elk deegplakje een gehaktworstje, klap dubbel en druk de randen op elkaar met een vork. Snijd elk broodje in drie gelijke stukken.
Leg ze op de bakplaat/bakpapier en bestrijk de hapjes met het losgeklopte ei. Bak de broodjes in ca. 20-25 min. gaar in de oven op ca. 210 gr.
 
Lekker voor bij de tv of op een feestje.