![]() |
Ingredienten:
250 gr rauwe pinda's
1 sjalotje
2 teentjes knoflook
100 gr rijstmeel
100 gr bloem
2 theel. ketoembar
1 theel. djinten
1 theel. kentjoerpoeder
2 theel. zout
50 gr santen (kokos in blokvorm)
Bereiding:
Week de rauwe pinda's in kokend water en verwijder de velletjes zodra dit mogelijk is. Giet het water af en laat de pinda's uitlekken. Pel de sjalot en de knoflook en snijd ze fijn. Kneus ze, vermeng ze met het rijstmeel en de bloem en met de kruiden en het zout.
Los de santen op in 1 dl lauw water. Schenk het bij het bloemmengsel en maak een dik beslag ervan. Voeg de droge pinda's aan het beslag toe en roer het flink om. Bak er pollepelgewijs in de hete olie ronde koeken van.
Rempejek wordt meestal gegeten bij gado-gado, bij de rijsttafel of zo maar uit het vuistje.