Ingrediënten:
2 kopjes ketanmeel (kleefrijstmeel)
1 ¼ kop geraspte, gedroogde kokos
¾ kop witte basterdsuiker
2 zakjes vanille suiker
snufje zout
3 eieren
½ kopje melk
½ kopje water
Verdere benodigdheden:
Mixer
Ronde, taartvorm (doorsnee circa 20 of 24 cm)
Voorbereiden:
Oven voorverwarmen op 200 graden
Vet de taartvorm dun in met een beetje boter of olie
Bereiding:
Doe de ketanmeel, geraspte kokos, basterdsuiker, vanillesuiker en zout in een kom.
Meng alles met een pollepel alles even goed door elkaar. Voeg water, melk en de eieren toe.
Mix al deze ingrediënten opnieuw goed door elkaar, totdat het een zachte, gladde massa wordt.
Vul de taartvorm met deze massa en bak het in de oven af. Na ongeveer 1 uur is de ketankoek klaar.
Goed laten afkoelen.
Ketankoek kan zowel koud als warm gegeten worden. In de magnetron kun je het even opwarmen. De ketankoeken in smalle puntjes aansnijden. ( is namelijk net als de Hollandse boterkoek vrij zoet!) Tip: Doe er eens stukjes walnoot bij. Ook dit is verrassend lekker.
Selamat makan! (eet smakelijk!)