|
Ook lekker voor op een feestje
|
Kue cara Isi
Ronde cakejes met een heerlijke en hartige kipvulling.
Ingrediënten voor het deeg:
3 eieren
2 teentjes knoflook
125 gr bloem
500 ml santen
1/2 theel. peper
1/2 theel. zout
Ingrediënten voor de vulling:
150 gr kipgehakt
1 eetl. bawang goreng (gebakken uitjes)
2 lente uitjes
2 rode lomboks
1 takjes bleekselderij
1/2 theel. peper
1/2 theel. zout
2 eetl. olie
Bereiding:
Snijd de knoflook zeer fijn. Klop de eieren op samen met de knoflook, het deeg, de peper, het zout en de santen tot een beslag.
Snijd de lomboks (je kan de zaadjes eruit halen voor minder "pedis"), de lente ui en de bleekselderij zeer fijn. Verhit in een wok of een wadjang de olie en bak het gehakt rul. Voeg de overige ingrediënten toe en bak dit voor een paar minuten.
Vul nu de cakevormpjes (gemaakt zoals op de foto)met een laagje beslag en schep 1 eetl van het vleesmengsel erop. Je mag het eventueel afdekken met een dun laagje beslag maar het hoeft niet.
Bak het vervolgens in een oven op 160 gr in ongeveer ca. 50 minuten totdat dit lekkere snoepgoedje gaar is geworden.
Smullen maar....