!
!
frikandellen

Frikandellen op Indische wijze

Specaal voor de kids; Een Indisch vrouwtje heeft me dit recept ooit 'ns toegestuurd. Tja...ik dacht ....nu gaat het gebeuren. Hollandse frikandellen op Indische wijze klaargemaakt. Dat kan dus nooit wat zijn.

Toch maar eens gemaakt....(heel klein beetje aangepast) en ik moet eerlijk zeggen, het is verrassend lekker. Ik denk.....dat zeker de kinderen, deze frikandellen met smaak zullen eten en zeker geen frikandel meer willen hebben van een snackbar. Gewoon eens proberen. Echt héérlijk.

Ingrediënten:
Frikandellen voor 4 personen
1 uitje
2 teentjes knoflook
1/2 theel. djahé poeder (gember)
1 flinke theel Sambal oelek
4/5 eetl ketjap manis (zoet)
1 theelepeltje azijn
suiker (liefst een beetje bruine rietsuiker of een stukje gula djawa)

Voorbereiding:
Frituur de frikandellen en snij de ui en knoflook fijn. Snij de frikandel in stukjes van ongeveer 2 cm.

Bereidingswijze:
Pak een pan en giet een beetje olie er in. Fruit de ui en knoflook en doe er de sambal oelek bij. Dan ca. 2 el suiker, de djahé en 4 a 5 el ketjap. Voeg nu de frikandel-stukjes er bij en heel eventjes op een klein vuurtje laten pruttelen. Theelepeltje azijn erbij.

Let op: Wel eventueel een beetje water erbij doen zodat het niet aanbakt.
Eenvoudig en zo klaar. Zeker weten....... de kinderen vinden het super!!