!
!
lontong1

Lontong

Lontong - is (in Indonesië) kleefrijst die in een kokervormig gevouwen bananenblad gaar gekookt is. In Nederland (in de toko's) is Lontong - kleefrijst, die ongekookt verkocht wordt in transparante, geperforeerde zakjes (soms is er ook kant en klare, voorgekookte lontong). De rijst in de zakjes zwelt tijdens het koken (in ruim water) op en de ontstane rijstkussentjes worden (na afkoelen) in plakjes of blokjes gesneden. Lontong wordt koud, maar kan ook opgewarmd gegeten worden.

Maar wij gaan de lontong dus zelf maken:....
 

Ingrediënten:

500 gr. rijst
bananenblad
biting
(cocktailprikkertjes of klein touwtje)

Bereiding:

Was de rijst goed. Neem steeds een stukje gewassen bananenblad van ongeveer 20x15 cm.
Rol dit met de draad mee op tot een kokertje en maak één uiteinde hiervan dicht met biting
(touwtje of cocktailprikkertjes). Vul de kokertjes tot ongeveer een derde met rijst en sluit de andere uiteinde op dezelfde wijze. Kook de lontong in een pan met ruim water in circa 1 uur gaar.
(Doe er bij de bereiding kokend water bij als de rijst, door verdamping van het water, niet meer onderstaat.)