!
!
pangsit

Pangsit

In de Indonesische keuken zijn de indische hapjes een absolute must. Op verjaardagen en andere feestelijke gelegenheden worden altijd schalen vol indische snacks zoals pasteitjes, loempia of risolles gepresenteerd.
Hieronder een lekker recept van pangsit. Pangsit is eigenlijk een chinees recept, maar in de indische keuken zul je het ook vaak aantreffen. Bovendien is de pangsitvulling van dit recept indisch/chinees.

Ingrediënten

1 á 2 pakken pangsitvellen (verkrijgbaar bij de toko).Hebben ze geen pangsitvellen, neem dan loempiavellen en snijd elk vel in vier gelijke stukken.
150 gram rundergehakt
150 gram garnalen (fijngehakt)
4 teentjes knoflook (fijngesnipperd)
2 eetl. prei (fijngesneden)
2 eetl. selderij (fijngesneden)
peper en zout
olie
zonnebloemolie
Water en bloem voor meelpapje (dient als plakmiddel)

 

Bereiding:

Rundergehakt samen met de fijngehakte garnalen in wat olie fruiten.
Dan de gesnipperde knoflook en fijngesneden prei toevoegen en even mee laten bakken.
Vervolgens de selderij, peper en zout erbij doen, het geheel goed door elkaar mengen. Vuur uitdoen en laten afkoelen. (het overtollige vet afgieten)
Leg op elk pangsitvelletje een opgehoopte dessertlepel vulling.

Vouw de velletjes in een driehoek dicht en plak ze met het meelpapje vast. Even aandrukken.
De 2 punten van dit driehoekje – links en rechts- vouw je achterwaarts en plak je weer dicht met het meelpapje.
In ruim olie bakken en serveren met een zoetzure gembersausje (zie sauzen).