Ambonese pudding |
Biji Biji (kokoskoekjes) |
Carang mas |
Ketankoek |
Klepon (kleefrijstballetjes) |
Kolak (lekker fruithapje) |
Kolak pisang |
kue mangkok |
Kue nastar - ananaskoekjes |
Kue Pisang |
Kue Semprong (wafeltjes) |
Kwee obat |
Podding rotti (broodpudding) |
Roti kukus (Indische cake) |
Roti Jala (pannenkoekjes) |
Spekkuk (spekkoek) |
Sponscake |
Thutjur |
![]() |
![]() |
Ingrediƫnten:
100 ml olie
250 ml water
250 gr rijstemeel
250 gr gula djawa
1 theel. kaneel
Bereiding:
Gula djawa raspen en dit mengen met het kaneel, daarna het water met het rijstemeel mengen totdat het een glad beslag wordt. Mengsel van gula djawa en het kaneel erbij voegen. Verhit de olie in een wok of wadjan en bak hierin de koekjes gemaakt van ongeveer 2 tot 3 eetlepels van het beslag.